Pariisin maraton

Pariisin maraton osuin nyt keskelle treenijaksoa ja sitä kautta odotukset eivät olleet kovin korkealla. Tiesin ettei kovia harjoituksia ollut tarpeeksi alla, jotta maratonin jaksaisi loppuun asti. 

Olimme kaverin kanssa reissussa ja lauantaina meni pakolliset turistirysät kiertäessä, askelmittarin näyttäessä illalla yli 26 000 askelta eli ei ihan optimi valmistuminen... Ja hieman oli pojat muutenkin reissussa "takki auki" olihan kisoja kierretty jo aika paljon. Eli kisaopas oli lukematta ja sitä kautta varustesäkin säilytys maalialueelle tuli yllätyksenä (kuvittelimme että se on lähtöalueella), samoin metropysäkki ei ihan osunut kohdilleen,  hieman meinasi tulla kiire lähtöön, no tulipahan 5km alkulämpö otettua.

Itse kisan aloitin varovasti, jalkojen ollessa aika tönköt edellisen päivän kävelyn jäljiltä. Mutta nopeasti ne alkoivat toimia ja toisesta kilometristä alkaen meno oli hyvää. Tiesin etten ole ihan ennätyskunnossa, mutta lähdin silti juoksemaan 3h alitusta mielessä, joka tarkoitti n. 4:15min/km ja alku tulikin tosi hyvin, jopa kovempaakin.. 

  • 5km 20:49 (keskivauhti 4:10min/km)
  • 10km 41:59 (4:12min/km)
  • 15km 63:25 (4:13min/km) 
  • Puoliväli 1:29:23 olin 37s edellä tavoitetta..
  • 25km 1:46:39 eli vielä olin tavoitevauhdissa.

Tästä alkoi askel pikku hiljaa painamaan, ja loppu olikin taistelua tavoitteen pikku hiljaa karatessa kauemmaksi. Kilometrit hidastuivat ja mies väsyi. Olin asettanut minimitavoitteeksi Bostonin aikarajan eli 3h10min ja pidin huolen ettei vauhti hidastu niin paljoa että se karkaisi.

Maaliviivalla kello pysähtyi aikaan 3:08:20 joka oli varmasti päivän kuntoon maksimisuoritus.

Vaikka ennätys jäi tasan 10min päähän niin olen tyytyväinen ja tästä on hyvä jatkaa harjoituksia. Pariisia voi suositella, kaikin puolin toimiva massatapahtuma.

Marko