Kilpailuohjeet

Alustavat kilpailuohjeet (päivittyvät talven ja kevään aikana)

 

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee Katajistonrannassa kauniilla kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla paikalla Aulangolla, Hämeenlinnassa, Vanajaveden äärellä. Nämä puitteet tarjoaa AULANKO OUTDOORS.

Aulanko Tower Trailin pääpaikkana Katajistonrannassa toimii maalaistunnelmaa huokuva Tapahtumalato. Tapahtumaladossa sijaitsee kilpailutoimisto, ja siellä esittäytyy myös muita Suomen polkujuoksutapahtumia, käy tutustumassa ja laita kalenteriin. Tilaa on isommallakin porukalla ja suurella katetulla terassilla voit nauttia myös omia ”virvokkeita” koitoksen päätteeksi.

Tapahtumaladon pihassa toimii myös Expo- alue, jossa voit tutustua yhteistyökumppaneiden palveluihin ja tehdä vaikka viimeisiä varustehankintoja ennen starttia.

Kilpailukeskuksesta on mahdollista vuokrata myös retkeilymökkejä. Tarjolla on 40kpl 2-4 hengen mökkejä. Mökkien varaustilannetta voit tiedustella: info@aulankooutdoors.fi, + 358 44 767 4772.

Kilpailukeskuksen osoite on Aulanko Outdoors/Katajistonranta, Katajistontie 1, 13220 Hämeenlinna

 
 

Saapuminen ja pysäköinti

 • Voit saapua myös omalla autolla, mutta suosithan kimppakyytejä ja julkisia kulkuvälineitä. parkkipaikkoja keskuksesta löytyy noin 200-250 autolle ja ne saattavat täyttyä aamun aikana. Lähialueiden tienvarsiin pysäköinti on kielletty, mikäli paikalla ei ole erikseen liikenteenohjaajaa ohjaamassa pysäköintiä. Noudata liikenteenohjaajien merkkejä jotta liikenne alueella sujuisi jouhevasti.
 • Kilpailukeskuksen läheisyyteen pääset myös linja-autolla, reitit ja aikataulut löydät täältä: Hämeenlinnan joukkoliikenneaikataulut
 

Ilmoittautuminen ja kilpailumateriaalin nouto kilpailukeskuksessa

 • Osanottajakohtainen kilpailumateriaali luovutetaan kisatoimistossa Katajistonrannan Tapahtumaladossa.
 • Vastaanottamalla kilpailumateriaalin osanottaja sitoutuu noudattamaan järjestäjän ohjeita, kilpailun sääntöjä sekä yleistä rehtiä ja tervettä urheiluhenkeä. Materiaalit voi noutaa jo perjantaina kisapaikalta, joka onkin suositeltavaa ruuhkien välttämiseksi.

Materiaalipakettiin kuuluu:

 • BUFF© -huivin kisan tunnuksilla painettuna
 • Numerolappu + 4 kpl hakaneuloja
 • Numerolappuun integroitu ajanottotagi
 • Mahdollisia yhteistyökumppaneiden tuotteita
 

Expo-alue

Kilpailukeskuksessa on yhteistyökumppaneiden kojuja, joissa voit tutustua heidän palveluihinsa ja tehdä edullisia ostoksia. Näytteilleasettajat tarkentuvat lähempänä tapahtumaa.

 

Vaatteiden vaihto, wc:t, pesutilat ja varustesäilytys

 • Varusteiden vaihto ennen kilpailua ensisijaisesti omilla autoilla. Lauantaina 30.6 käytössä ovat rantasaunat, joiden yhteydestä löytyvät myös pienet pukuhuoneet. Pukuhuoneisiin mahtuu molempiin 2-3hlö kerrallaan, joten suosittelemme vaihtamaan varusteet autoilla pahimpien ruuhkien välttämiseksi. Vessoja löytyy kisatoimiston vieressä sijaitsevasta huoltorakennuksesta.
 • Valvottu varustesäilytys löytyy kisatoimiston läheisyydestä. Varustesäilytyksestä saat teippiä ja tussin, kirjoita teippiin kilpailunumerosi, saat repun noudettua numerolappuasi vastaan. Vain oman numeron repun voi jättää säilöön numerolappua vastaan.
 

Toiminta ja säännöt kilpailun aikana

Pakolliset varusteet:

 • Numerolappu, numero on kiinnitettävä rintaan, sillä se sisältää ajanottosirun. Muihin paikkoihin kiinnittäneille juoksijoille ei saada aikaa eikä nimi näy tulosluettelossa.

Suositeltavat varusteet:

 • Juotavat ja lisäenergiat eivät ole pakollisia kantaa mukana, mutta niitä kannattaa harkita oman jaksamisen ja parhaan suorituksen maksimoimiseksi.
 • Juomapullo, juomareppu tai oma muki jota voit täyttää juomapisteillä. Pisteillä ei ole mukeja, joten juomaa saa vain omiin astioihin. Käytä astiaasi täydentäessäsi juomapisteellä olevia kannuja. Älä upota pulloa tai mukia juoman sekaan hygieniasyistä. JUOMAPISTEILLÄ OLEVAA VETTÄ EI SAA KÄYTTÄÄ VIILENNYKSEEN; VAIN JUOTAVAKSI!
 • Maastolenkkarit. Voit osallistua kilpailuun myös tavallisilla lenkkareilla, mutta jo turvallisuus syistä suosittelemme käyttämään maastolenkkareita. Matkalla on juurakoita, kivikkoja ja muita haastavia metsän elementtejä jotka ovat liukkaita. Asianmukaiset lenkkarit pitävät paremmin ja näin myös loukkaantumisriski pienenee. Sateiselle kelillä myös nastoista on etua märissä kivikoissa ja avokallioilla. Kisapaikalla on testattavana Vivobarefoot- maastolenkkareita, voit mahdollisuuksien mukaan lainata niitä myös kilpailun ajaksi.
 • Kelin mukainen vaatetus.
 • Matkapuhelin vesitiiviisti suojattuna johon on tallennettu kilpailun EA-tiimin puhelinnumero (tarkentuu myöhemmin).