Kilpailuohjeet

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee Katajistonrannassa kauniilla kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla paikalla Aulangolla, Hämeenlinnassa, Vanajaveden äärellä. Nämä puitteet tarjoaa AULANKO OUTDOORS.

Aulanko Tower Trailin pääpaikkana Katajistonrannassa toimii maalaistunnelmaa huokuva Tapahtumalato. Tapahtumaladossa sijaitsee kilpailutoimisto, ja siellä esittäytyy myös muita Suomen polkujuoksutapahtumia, käy tutustumassa ja laita kalenteriin. Tilaa on isommallakin porukalla ja suurella katetulla terassilla voit nauttia myös omia ”virvokkeita” koitoksen päätteeksi.

Tapahtumaladon pihassa toimii myös Expo- alue, jossa voit tutustua yhteistyökumppaneiden palveluihin ja tehdä vaikka viimeisiä varustehankintoja ennen starttia.

Kilpailukeskuksesta on mahdollista vuokrata myös retkeilymökkejä. Tarjolla on 40kpl 2-4 hengen mökkejä. Mökkien varaustilannetta voit tiedustella: info@aulankooutdoors.fi, + 358 44 767 4772.

Kilpailukeskuksen osoite on Aulanko Outdoors/Katajistonranta, Katajistontie 1, 13220 Hämeenlinna

 
 

Saapuminen ja pysäköinti

 • Voit saapua myös omalla autolla, mutta suosithan kimppakyytejä ja julkisia kulkuvälineitä. parkkipaikkoja keskuksesta löytyy noin 200-250 autolle ja ne saattavat täyttyä aamun aikana. Lähialueiden tienvarsiin pysäköinti on kielletty, mikäli paikalla ei ole erikseen liikenteenohjaajaa ohjaamassa pysäköintiä. Noudata liikenteenohjaajien merkkejä jotta liikenne alueella sujuisi jouhevasti.

 • Kilpailukeskuksen läheisyyteen pääset myös linja-autolla, reitit ja aikataulut löydät täältä: Hämeenlinnan joukkoliikenneaikataulut

 

Ilmoittautuminen ja kilpailumateriaalin nouto kilpailukeskuksessa

 • Osanottajakohtainen kilpailumateriaali luovutetaan kisatoimistossa Katajistonrannan Tapahtumaladossa.

 • Vastaanottamalla kilpailumateriaalin osanottaja sitoutuu noudattamaan järjestäjän ohjeita, kilpailun sääntöjä sekä yleistä rehtiä ja tervettä urheiluhenkeä. Materiaalit voi noutaa jo perjantaina kisapaikalta, joka onkin suositeltavaa ruuhkien välttämiseksi. Kisatoimiston aukioloajat Ohjelma -sivulla. Materiaali on noudettava viimeistään La 12:00.

 

Expo-alue

Kilpailukeskuksessa on yhteistyökumppaneiden kojuja, joissa voit tutustua heidän palveluihinsa ja tehdä edullisia ostoksia. Näytteilleasettajat tarkentuvat kisan alla.

 

Vaatteiden vaihto, wc:t, pesutilat ja varustesäilytys

 • Varusteiden vaihto ennen kilpailua ensisijaisesti omilla autoilla. Lauantaina 29.6 käytössä ovat rantasaunat, joiden yhteydestä löytyvät myös pienet pukuhuoneet. Pukuhuoneisiin mahtuu molempiin 2-3hlö kerrallaan, joten suosittelemme vaihtamaan varusteet autoilla pahimpien ruuhkien välttämiseksi. Vessoja löytyy kisatoimiston vieressä sijaitsevasta huoltorakennuksesta. Rantasaunoilla on mahdollisuus uida, saunoa ja käydä suihkussa kisan jälkeen kello 17 asti.

 • Valvottu varustesäilytys löytyy kisatoimiston läheisyydestä. Varustesäilytyksestä saat teippiä ja tussin, kirjoita teippiin kilpailunumerosi, saat repun noudettua numerolappuasi vastaan. Vain oman numeron repun voi jättää säilöön numerolappua vastaan. Emme vastaa arvotavaroista, mutta alue on valvottu toimitsijatunnuksin eikä sinne päästetä ulkopuolisia.

 

KISALOUNAS

Osallistujat, jotka ovat maksaneet ruokailun etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä, voivat ruokailla kilpailunumerossa olevaa ruokailulipuketta vastaan. Sitä ei tarvitse repiä, se ruksataan yli ruokailuun mennessä. Muiden on mahdollista lounastaa kisapaikalla 8-9e hintaan. Tarjolla kana -ja kasvispaellaa, leivät ja juomat.

Lounasta on tarjolla klo 14:00 - 18:00 lauantaina. Ruokailun yhteydessä olevat kahvilapalvelut aukeavat jo klo 11:00, myös kahvilapalvelut kaikkien käytettävissä.

 

HUOLTO

Kilpailussa on huoltopisteitä 13km matkalla yksi (1) ja 22km matkalla kaksi (2). Huolloissa on tarjolla vettä ja urheilujuomaa. Muistathan ottaa mukaasi oman pullon tai mukin, joista tankata nestettä huolloissa olevista kannuista. Huolloissa EI OLE mukeja! Omat energiat ja geelit ym. tulee siis kantaa mukanaan. Muistathan että vesi on vain juotavaksi, ei viilennykseen.

Maalihuollossa on tarjolla banaaneja, sipsejä, vettä sekä urheilujuomaa.

Muistathan, että roskaaminen on ehdottomasti kielletty hylkäyksen uhalla. Polkujuoksukisan henkeen kuuluu kunnioittaa niin kanssakilpailijoita kuin luontoakin.

 

Toiminta ja säännöt kilpailun aikana

Pakolliset varusteet:

 • Numerolappu, numero on kiinnitettävä rintaan, sillä se sisältää ajanottosirun. Muihin paikkoihin kiinnittäneille juoksijoille ei saada aikaa eikä nimi näy tulosluettelossa.

 • Juotavat ja lisäenergiat eivät ole pakollisia kantaa mukana, mutta on suositeltavaa ottaa juomareppu tai vastaava pullolla oman jaksamisen ja parhaan suorituksen maksimoimiseksi.

 • HUOM. jos haluaa juoda huoltopisteillä, tulee juoksijalla OMA pullo tai muki josta juoda, pisteillä ei ole mukeja ympäristösyistä. Kannuista ei saa juoda suoraan!

Suositeltavat varusteet:

 • Juomapullo, juomareppu tai oma muki jota voit täyttää juomapisteillä. Pisteillä EI OLE mukeja, joten juomaa saa vain omiin astioihin. Käytä astiaasi täydentäessäsi juomapisteellä olevia kannuja. Älä upota pulloa tai mukia juoman sekaan hygieniasyistä. JUOMAPISTEILLÄ OLEVAA VETTÄ EI SAA KÄYTTÄÄ VIILENNYKSEEN; VAIN JUOTAVAKSI!

 • Maastolenkkarit. Voit osallistua kilpailuun myös tavallisilla lenkkareilla, mutta jo turvallisuus syistä suosittelemme käyttämään maastolenkkareita. Matkalla on juurakoita, kivikkoja ja muita haastavia metsän elementtejä jotka ovat liukkaita. Asianmukaiset lenkkarit pitävät paremmin ja näin myös loukkaantumisriski pienenee. Sateiselle kelillä myös nastoista on etua märissä kivikoissa ja avokallioilla.

 • Kelin mukainen vaatetus. Katso säätiedotteet, jos lupaa yli 20c kisapäivälle niin tulee olemaan lämmin.

 • Matkapuhelin vesitiiviisti suojattuna johon on tallennettu kilpailun EA-tiimin puhelinnumero (tarkentuu).

 

REITIN MERKINTÄ

Reitti on viitoitettu pääosin merkkitikuilla, joiden päässä on 5x5cm neonoranssi lippu. Reittiä pystyy siis seuraamaan näiden viitoitusten mukaisesti. Osissa risteyksistä on yhtenäinen muovinauha, joka sulkee väärät polut. Reitillä on myös kylttejä viitoittamassa suuntaa. Lisäksi tienvarsipaikoissa on opastajat varmistamassa juoksijan oikean suunnan.

Tärkeä huomattava kohta on risteys, jossa tehdään matkan valinta! Risteyksessä sinun tulee päättää menetkö 13km vai 22km reitille.  

ENSIAPU

Ensiapua on tarjolla huoltopisteillä sekä kisakeskuksessa. Näillä pisteillä on SPR-ensiapuvarustus. Tarvittaessa juoksija voidaan noutaa mönkijällä reitinvarrelta kisakeskukseen tai ensihoitoon lähimmän tien kautta, mikäli siihen on tarvetta. Muista auttaa kilpakumppania hädässä ja vähintään kysyä apua, mikäli huomaat jollain olevan ongelmia. Muista myös kisan EA-päivystysnumero, (tarkentuu).

 

KISAN JÄLKEEN

Kisan jälkeen fiilistellään, rentoudutaan ja palaudutaan. Varsinaista iltaohjelmaa ei ole tapahtumapaikalla, mutta Aulanko Outdoor ja katajistonranta sekä Hotelli Aulanko tarjoavat varmasti iltaohjelmaa kaikille. Rantasaunat ja suihkut ovat käytössä kello 17 asti joten virkistäytymään on hyvin aikaa eikä pois ole kiire. Jää ihmeessä paikan päälle kisan jälkeen nauttimaan tunnelmasta ja jakamaan kokemuksia muiden kanssa.

Osallistujat, jotka ovat maksaneet ruokailun etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä, voivat ruokailla kilpailunumerossa olevaa ruokailulipuketta vastaan kisakeskuksessa. Sitä ei tarvitse repiä, se ruksataan yli ruokailuun mennessä. Muiden on mahdollista lounastaa kisapaikalla 8-9e hintaan. Tarjolla kana -ja kasvispaellaa, leivät ja juomat.

Lounasta on tarjolla 11:00 - 16:00 lauantaina. Ruokailun yhteydessä myös kahvilapalvelut kaikkien käytettävissä.

Ohjelma -sivun aikataulusta löydät palkintojen jaon ja maalin sulkeutumisen ajankohdat. Kaikki juoksijat otetaan luonnollisesti maaliin. Lisäksi sivulta löytyvät voittajien oletetut maaliintuloajat, tukijoukkojen kannattaa olla silloin maalialueella fiilistelemässä mahdollisuuksien mukaan. Tämän jälkeen on aikaa syödä, saunoa ja käydä vaikka rannassa uimassa sekä nauttia alueen palveluista.

Lasten kilpailussa kaikki saavat oman mitalin sekä mahdollisia kumppaneiden tuotteita. Lasten sarja starttiaika löytyy myös Ohjelma -sivulta ja palkintoja jaetaan sitä mukaan kun tulee maaliin.

13km ja 22km kisojen tulokset julkaistaan netissä ja linkki niihin löytyy suoraan kisan kotisivuilta http://aulankotowertrail.fi

Valokuvia sekä videoita julkaistaan kisapäivänä ja sen jälkeen eri lähteissä. Virallinen kisavideo julkaistaan muutama päivä tapahtuman jälkeen. Linkit kuviin, videoihin sekä eri blogeihin löytyvät näiltä sivuilta sekä tapahtuman FB-sivuilta kun ne saadaan nettiin. Omat kuvat ja kommentit voi merkitä somessa tunnuksella #aulankotowertrail.

Pyrimme lähettämään kisan aikana myös livevideota someen parhaamme mukaan, joten sitä kannattaa seurata.

FB: https://www.facebook.com/aulankotowertrail/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/aulankotowertrail/

Mukavaa ja rentoa kisaviikonloppua kaikille, nähdään Aulangolla!