Aulanko Tower Trail -kisaennakko

Buff Trail Tour Finland -polkujuoksukilpailu saapuu tulevana viikonloppuna Aulangolle. Seitsemästä osakilpailusta muodostuva BTTF -kisasarja kokoaa yhteen lajin terävimmän kärjen sekä sadat luonnossa liikkumisesta innostuneet harrastajat.

29.6 juostava Aulanko Tower Trail on kisasarjan kolmas osakilpailu Bodom Trailin ja Kuusamon NUTS Karhunkierroksen jälkeen. Toista kertaa juostava ATT herätti jo ensi kerralla ihastusta nopealla ja monipuolisella reitillään. Lähtö tapahtuu klo 13 kisakeskuksena toimivan Aulanko Outdoorsin ns. Tapahtumaladon piha-alueelta. Tapahtuma-alueella voi tehdä kisapäivän ajan lajiin liittyviä varustehankintoja ja nauttia muuten koko ajan kasvavan lajin mukaansatempaavasta tunnelmasta.

Ennakkosuosikkien kohdalla katseet kohdistuvat edellisen kisan voittajiin. Kuusamon Rukalla toukokuun lopussa juostulla NUTS Karhunkierroksella 34 km:n naisten sarjan voittaja ja Hämeenlinnan hiihtoseuraa edustava Maija Hakala jättää Aulanko Tower Trailin väliin. Viime vuoden Aulanko Tower Trail -voittaja ja kisakauden avauksen Bodomilla voittanut Hanna Jantunen lähtee sen sijaan uusimaan voittoaan Aulangolla. Kannattaa panna merkille myös Rukalla 34 km:llä kolmanneksi juossut Sajaniemen Sonnien Reetta Peltonen.  Samaa seuraa edustava Paula Havu juoksi Rukalla 55 km:n kisassa toiseksi ja osallistuu myös Aulanko Tower Trailiin.

Viime vuoden miesten sarjan voittanut Jere Pajunen jättää Aulangon väliin, mutta edellisen kisan kovinta vauhtia Rukalla pitänyt Juuso Simpanen (Team Noux / Salomon Suunto Trail Team) on Aulanko Tower Trailin lähtölistalla. Team Noux / Sajaniemen Sonneja edustava Sami Vähänen sijoittui Rukalla kolmanneksi ja haastaa Simpasen myös Aulangolla. Rukan BTTF- matkan eli 55 km:n voittajaa Henri Ansiota ei Aulangolla nähdä, mutta toiseksi Rukan Trail Tour -kisamatkalla sijoittunut Kestävyysurheilu.fi:n Jani Virta lähtee ottamaan mittaa Aulangon nousuista.

Kaikkiaan Aulangon poluille starttaa n. 470 juoksijaa. Matkaan lähdetään kolmessa lähtöryhmässä ruuhkien välttämiseksi. Tänä vuona reittiin saatiin sisällytettyä Metsähallituksen tuella myös aivan upouusi polku. Reitti kulkee nyt halki Aulangon puistometsän tuoden kisaan ripauksen lisää haastavuutta ja aimo annoksen Aulangon luonnon ainutlaatuisuutta. 22 km kisareitiltä löytyy kaupunkipuistoa, jykevää kuusimetsää, komeaa kallionylitystä ja upean pehmeää neulaspolkua unohtamatta teknisiä juurakkoja ja raastavia nousuja. Vaihtoehtoinen 13 km makupala Aulankoa puolestaan tarjoilee hienon tutustumisen alueen ympäristöön. Kumpikaan reiteistä ei päästä juoksijaa helpolla. Pidemmällä matkalla nousumetrejä kertyy yli 550 ja lyhyemmälläkin matkalla kiivetään yli 350 metriä.


Neljän hengen kisatiimi apunaan hämeenlinnalainen polkujuoksuseura Tawastia Trail Club on paiskinut töitä koko kevään saadakseen ATT:n onnistumaan. Kisakeskuksena toimiva Aulanko Outdoors puolestaan on mahtava yhteistyökumppani luontoliikuntatapahtumien järjestämiseen. Kilpailunjohtaja Toni Seppälä on syystä tyytyväinen järjestelyjen etenemiseen:

”Aulanko on ainutlaatuinen luontokohde, ja me haluamme näyttää tämän koko polkujuoksuyhteisölle. Hienoa, että saimme Ely-keskukselta luvan sisällyttää vasta viime elokuussa perustettu Sibeliusmetsän luonnonsuojelualue kisareittiin. Sieltä avautuva Aulangonjärven kansallismaisema on varmasti hieno kokemus kokeneellekin polkujuoksijalle”.