Tervetuloa Aulanko Tower Trailille 2020!

20200918_184434.jpg

Kesäkuun viimeisen viikonlopun aurinkoinen Aulanko Tower Trail jäi keväällä koronarajoitusten alle, ja siirtyi syksyyn. Kisaviikonlopun haarukointia tehtiin pitkään, ja loppujen lopuksi ATT saatiin mahtumaan Nuuksio Classicin ja Vaarojen Maratonin väliin.

Kisan siirtämisen aikaan näytti pitkään siltä, että tänä vuonna tehtäisiin osallistujaennätys kunnes tuli korona ja keskeytti kaiken.Uuden kisapäivämäärän julkaisun ja ilmoittautumisten avauduttua uudelleen kävi selväksi, että polkujuoksun harrastajat kaipaavat kisoja, sen verran vilkkaan ilmoittautumislinkkejä lähti! Kun viime vuoden kesäkuussa Aulangolla kisasi 460 juoksijaa, oli ilmojen sulkeuduttua syyskuussa ATT:lle ilmoittautunut koronakesän jälkeen liki 570 kisaajaa. Monet ovat totta kai uuden kisapäivän julkaisun jälkeen siirtäneet osallistumisensa ensi vuoteen, mutta silti saamme todella hienon joukon polkujuoksijoita Aulangon kisareitille.

Aulangolla, kuten muissakin kisoissa, koronaturvallisuus otetaan tarkkaan huomioon. Hyvänä mallina on ollut Nuuksio Classicin perusteellisesti suunnitellut turvallisuustoimet, joita myös soveltuvilta osin pyrittiin Aulangolla noudattelemaan. Kisajärjestäjille nämä ovat toki olleet haastavia pohdittavia, mutta tarkalla kisakeskuksen suunnittelulla pystytään ylläpitämään riittävää turvallisuutta. Valitettavasti tämä on Aulangolla tarkoittanut tinkimistä totutusta. Ei perinteistä expoa, todella rajoitetusti pukuhuoneita ja pesumahdollisuuksia, kisakeskuksen väljentäminen ja niin edelleen. Silti on ollut upeaa, kuinka polkujuoksuväki on joustanut, tsempannut ja ymmärtänyt tiukan paikan eteen joutuneita kisajärjestäjiä. Jo nyt siis todella iso kiitos kaikille Aulangolle saapuville kilpailijoille ja talkoolaisille. Te teette tästä kisan!

Ja luvassahan on hieno kilpailu. Jos kesä-Aulanko on täynnä aurinkoa ja kesää, syys-Aulanko hehkuu huomenna upeissa ruskan väreissä! Kisareitti on vanha tuttu yhdistelmä upeita neulasbaanoja, teknistä kivikkoa sekä tiukkoja nousuja. Viime vuoden ykköset Juuso Simpanen ja Hanna Jantunen eivät ole puolustamassa voittoaan, joten pöytä on nyt katettu uusille mestareille. Kannattaa katsoa ainakin Arto Talvisen ja Juha Sorviston menoa. Naisten puolella Oona Hilkamo menee varmasti lujaa. Täytyy myös muistaa, että Hämeenlinnan Henry Aalto on kotipoluillaan, ja tuntee reitin läpikotaisin. Huomenna selviää, ketkä ovat Aulangonvuoren valtiaita 2020! Me olemme valmiita, olettekste?!