Aulanko Tower Trail 2021: Varmistuuko Trail Tourin voittajat?


Tänään 18.9. klo 13.00 Aulangolla paistaa aurinko. Ensimmäinen lähtöryhmä starttaa Aulanko Tower Trailille, ja Buff Trail Tour Finland -osakisa pyörähtää käyntiin. Kisakeskus on laitettu pystyyn, ja viimeiset reittimerkkaukset käytiin huolella läpi vielä illan pimetessä. Pari kriittistä paikkaa jätettiin vielä kisa-aamulle. Viime vuoden kisassa reitillä tehtiin ilkivaltaa, kun osa reittimerkeistä oli napattu mukaan. Nyt ei haluttu jättää mitään sattuman varaan.

Aulanko Tower Trail 2021 -kisan järjestelyt menivät kesän aikana uusiksi. Uudelleenleimahtanut koronaepidemia pakotti kisatiimin tekemään heinäkuun aikana päätöksiä, jotka näkyvät nyt syksyn kisan järjestelyissä. Ei voi mitään, harmittaahan se, kun ei pysty tarjoamaan niitä palveluja mitä haluaisi.

Mutta kohta mennään, ja asetelma hienoon polkujuoksukisaan on mitä mainioin. Ennakkosuosikkeja on useita, mutta Anna-Stiina Erkkilällä ja Juho Ylisellä on mahdollisuus varmistaa koko Trail Tourin voitto ennen Trail Tourin päättävää Vaarojen Maratonia Kolilla lokakuun alussa.

Salomon Suunto Trail Teamin Anna-Stiina Erkkilä juoksi viime vuonna Aulangon kisareitillä naisten ennätyksen, ja lähtee siis voittamaan myös tänään. Katsokaapa myös Nuuksio Classicissa toiseksi tullutta Maija Hakalaa. Hän tuntee Aulangon polut, ja oli myös viime vuonna Aulangon palkintokorokkeella. Kovaa tulee menemään myös tuore viestisuunnistuksen SM-pronssimitalisti Marjo Taanila, eli kovatasoinen kisa on luvassa.

Ja kovia nimiä löytyy lisää. Salomon Suunto Trail Teamin Henri Ansio on kovassa nousukunnossa. Team Hokan Juho Ylinen menee totutusti lujaa ja nyt on Trail Tourin mestaruus otettavissa. Eetu Nordman ilmoittautui kisaan loppumetreillä lisäten kärkijuoksijoita entisestään. Team Nouxin Tomi Mikkola juoksi viime syksyn ATT:ssa palkintokorokkeelle, ja tavoittelee sitä varmasti nytkin. Silti Aulangolle on mahtunut pieniä yllätyksiäkin.

Tower Trailin lähtöviivalle kokoontuu jälleen hieno kattaus polkujuoksun kärkeä, ja Hämeen hienoimmat polut ovat totutusti nopeita. Kun kello kiertyy tänään kolmeentoista, alkaa aurinko paistamaan. Tervetuloa mukaan!