Buff Trail Tour Finland käyntiin - syksyllä kisataan Aulangolla!

Mikä on Buff® Trail Tour Finland?

Aulanko Tower Trail on osa Buff® Trail Tour Finland -kisasarjaa. Trail Tour Finland tuo polkujuoksuun upeat kisatapahtumat, ja niihin liittyvät puitteet ollen näin kilpailuareena lajin kotimaiselle kärjelle.  Samalla se on myös mahdollisuus tavalliselle kuntoilijalle hankkia huikeita kokemuksia lajin parissa upeissa luontokohteissa. Trail Tourin kisoissa reitit ovat hyvin merkittyjä, niillä on huoltopisteitä ja kilpailijoiden turvallisuudesta huolehditaan tarkkaan. Kisat ovat siis mahtavia tapahtumia lähteä testaamaan oman treenin riittävyyttä, kun puitteet on näin hoidettu kuntoon. Kynnys osallistumiseen on matala, vaikka Trail Tourilla kohtaavat samalla lähtöviivalla lajin kotimainen kärki, sekä ensimmäiseen polkukisaansa starttaava harrastaja. Tämä luo Trail Tourin kisoihin oman upean tunnelmansa.

On selvää, että koronavirus on aiheuttanut päänvaivaa ja pettymyksiä niin kilpailijoille kuin kisajärjestäjille. Viime vuonna Aulanko Tower Trail siirrettiin kesältä syksyyn, ja kisa vietiin läpi tarkalla varautumisella ja turvallisuusjärjestelyillä. Tällä hetkellä kisajärjestäjien osalta näyttää kenties hieman helpommalta, mutta pidetään silti huolta omasta ja kisakavereiden turvallisuudesta.

Buff Trail Tour Finlandin tuttu lähtökaari. Tämän alta alkaa seikkailu!

Buff Trail Tour Finlandin tuttu lähtökaari. Tämän alta alkaa seikkailu!

Suomen kauneimmat kisapaikat

Trail Tour Finlandin kisanäyttämöt ovat Suomen paraatipaikoilla.  Tänä vuonna kisakauden avaa toukokuun viimeisenä viikonloppuna pohjoisen legendaarinen NUTS Karhunkierros Kuusamon Rukalla. Pohjoisesta palataan hetkeksi etelään, kun Bodom Trail kisataan kesäkuussa Nuuksion kansallispuiston kupeessa. Lapin kierros jatkuu heinäkuussa, kun NUTS Ylläs Pallas juostaan Ylläksellä, ja elokuussa Pyhätunturin NUTS Pyhä Tunturimaratonilla. Syyskuussa palataan etelään Nuuksion kansallispuistoon, kun Nuuksio Classicissa startataan 42 kilometrin polkumaratonille. Nuuksiosta kiertue jatkaa Hämeenlinnaan Aulanko Tower Trailille, ja koko Trail Tour päättyy lokakuussa Kolin kansallispuistoon Vaarojen Maratonille.

Pisteen mitalla ohi kaverista!

Trail Tourin voitto ratkeaa pisteillä, ja yhteistuloksissa otetaan huomioon osanottajalta enintään neljän parhaan osakilpailun pistemäärät. Sijoitusten lisäksi pisteisiin vaikuttaa myös maalintulon aikaero voittajaan, joten loppuun asti kannattaa puristaa.Trail Tour tarjoaa näin mahdollisuuden myös seurojen omiin ”jäsentenvälisiin”, jonka lopputuloksista voi sitten muistutella talven treenien lomassa.

Trail Tour Finland 2021 - tunnelmia ja uudistuksia kisakauden aattona.

Kaudelle 2021 on juuri parahiksi valmistunut uudet nettisivut, josta voi seurata pistetilanteen etenemistä.  Olennaisena osana Trail Touria on myös vuosittain vaihtuvat tuubihuivit, ja tällekin kaudelle on saatu uusi buffi.  Mutta kisakauden avaus siis lähestyy ja me jututimme näin NUTS Karhunkierroksen aattona Tourin viestintäkoordinaattori Elsa Varjaa.

- Elsa,  näyttäisi siltä että nyt päästään kisaamaan. Miltä tuleva kausi vaikuttaa ja millaisissa tunnelmissa Trail Tour Finland 2021:een?

Elsa Varja hoitaa Trail Tour Finlandin viestintää

Elsa Varja hoitaa Trail Tour Finlandin viestintää

- Päällimmäisenä on välittynyt se osallistujilta tuleva hurja innostus, kun päästään jo näin keväästä kisaamaan. Tässä on saaneet – saavat edelleenkin – niin tapahtumat kuin osallistujatkin jännittää, kuinka käy. Nyt se energia on lähtenyt liikkeelle. Onhan se upeaa, jos on tavoitteellisesti treenannut tapahtumaan (olipa se kärkisijoitusta tai omaa suorituskykyä), että pääsee myös osallistumaan. Osa on odottanut NUTS Karhunkierrostakin nyt pari talvikautta tavoite mielessään. Eli sikäli erittäin iloisissa tunnelmissa. Toivotaan vain, että kaikki muistaa terveysturvallisuuteen liittyvät ohjeet tapahtumissa, vältetään näin tartunnat ja saadaan näin lupa järjestää kaikki kauden tapahtumat.


- Juuri näin. Tätä on odotettu. Tourillehan on juuri valmistunut uudet verkkosivut. Mitäs niistä löytyy jatkossa?

- Halusimme, että Buff Trail Tour Finlandia koskevat asiat löytyvät kaikki yhdestä paikkaa. Sivustolle päivittyy BTTF:n pistetilanne, sekä kärkisijat että sivuston tulospalvelun kautta pisteet ihan jokaiselle, joka Tour-osakilpailuja käy. Sivustolla simppelisti uutisoidaan ja varmasti myös spekuloidaan kauden edetessä kisallista tilannetta. Sivuilta löytyy luonnollisesti kaikki perusasiat kuten kaikkien seitsemän BTTF-osakilpailun esittelyt ja polkujuoksijan etiketti, josta näkee ainakin näissä meidän tapahtumissamme noudatettavat säännöt. Ihan uusi juttu on kauppa, josta saa ennakko-ostaa kiertueen oman BTTF-Buffin – ja tulevina vuosina ehkä muitakin Tour-tuotteita. Buff noudetaan sitten tapahtumasta, johon on osallistumassa. Noutotapahtumia avataan valikkoon tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta sitä mukaan, kun Aluehallintovirastot varmistavat, että tapahtumapaikkakunnilla saa tapahtuman ko. ajankohtana järjestää.

- Aivan, vuoden 2021 kisabuffihan on upea. Mikäs sen alkuperä on ja mistä sellaisen saa?

Tilaa kisabuffi Trail Tourin kaupasta!

Tilaa kisabuffi Trail Tourin kaupasta!

- Kauden Buffin lähtökohdaksi otettiin, että se tehtäisiin uniikille pohjalle, jossa on suomalaisen polkujuoksun lumoa. Buff-merkki on lähtöisin Pyrenneiltä Kataloniasta ja geneerisissä maisemapohjissa monesti korostuu vuoristomaisemat, joita Suomessa ei ole. Upeita maisemia ja eksotiikkaa riittää kuitenkin koko maan pituudelta. Itseasiassa tämän vuoden Buffille syntyikin kaunis kehämäinen tarina. Meillä useampana vuonna on eri tapahtumia tullut kuvaamaan luottovalokuvaaja Guillem Casanova, joka – kappas vain – on kotoisin sieltä, mistä Buff-merkkikin eli Barcelonasta. Guillem lähti projektiin mukaan, niin että saimme hänen valokuvansa pohjaksi. Nyt meillä on sitten uniikki katalonialaisen merkin valmistama päähine, jossa on kuva ainutlaatuisesta suomalaisesta tapahtumasta katalonialaisen valokuvaajan ikuistamana. Buffin saa ennakko-ostaa em. kaupasta, mutta se on myynnissä vain tapahtumakauden ajan. Mikäli jää irtomyyntikappeleita, niitä tapahtumissa myydään samassa pisteessä, jossa myynnissä kumppanimerkkiemme Buffin, Camelbakin ja Bridgedalen tuotteet.


- Keille nuo kisat on tarkoitettu? Pitääkö olla huippujuoksija, jotta voi osallistua Trail Tourin osakisaan?

- Kohteet – kuten sanottukin – on valittu ennenkaikkea elämyksellisyys ja monipuolisuus mielessä. Toinen tapahtumiin liittyvä valinta on ollut laatu. Ollaan haluttu sellaisia tapahtumia, joissa organisaatiot pystyvät järjestämään riittävän hyvin merkittyjä, huollettuja ja turvallisia tapahtumia. Kaikissa myös konsultoidaan viranomaisia ja asiantuntijoita, ja toteutetaan tapahtumaympäristölle kestävällä tavalla mahdollisia tapahtumia. Tässä myös on kehitytty ja pyritään kehittymään vuosi vuodelta vähäpäästöisemmäksi, ja toimimaan siten esimerkkinä.Buff Trail Tour Finland on eittämättä epävirallinen SM-cup, mitä tulee kärkisijoituksiin.

- Siihen on myös pyritty, että kovatasoiset polkujuoksijat pääsevät haastamaan itseään kilpailullisesti myös kotimaassa ja sparraamaan toisiaan. Matkavariaatiota on haettu siten, että kokeneen kilpailijan on jopa kaikki osakilpailut mahdollista käydä ilman rasitusvammariskiä. Kestävyysurheilun puolella mennään, kun matkat ovat 21 kilometristä 55 kilometriin.Tourille on kuitenkin yhtä tärkeää olla harrastajajuoksijalle matalan kynnyksen tapa tutustua turvallisesti merkatulla reitillä ja huoltopisteiden ja ensiavun ulottuvissa maamme hienoimpiin polkujuoksukohteisiin. Eräänlainen esittelyareena, jonka kautta pääsee kotipolkujen lisäksi haastamaan itseään ja tutustumaan koko maamme kattavaan "polkujuoksuheimoon". Saa nauttia ison tapahtuman tunnelmasta ja eduista, vaikka ei palkintosijoja ole havittelemassa. Tätä on aiempinakin kausina ollut ilo seurata – ja itsekin kokea – miltä tuntuu tulla maaliviivan yli itsensä ylittäneenä.

- Eli ei tarvitse olla rautainen ammattilainen osallistuakseen kisaan?


- Polkujuoksussa tunnelma ei ole ryppyotsainen, vaan niin puoliammattilaiset kuin harrastajat mahtuvat hyvin samalle kiertueelle. Monelle joku tapahtumistamme on ollut se ihan ensimmäinen polkujuoksukilpailu ikinä. Ja se on minusta suuri kunnia, että tapahtumamme koetaan siten helposti lähestyttävinä tavoitteina, joiden myötä ihmisten innostus pitää kuntoa ja luontosuhdetta yllä säilyy!

Trail Tour Finland kisataan upeissa luontokohteissa.

Trail Tour Finland kisataan upeissa luontokohteissa.

Eli tästä käynnistyy uusi Trail Tour Finland kisakausi. Osallistuminen ei edellytä kärkisijoja aiemmista juoksutapahtumista, mutta toki kannattaa muistaa, että oma kisamatka on hyvä valita siten, että osallistumisesta tulee turvallista. Vuoden 2021 Trail Tour Finland pyörähtää viikonloppuna käyntiin Rukalta. Onnea ja kevyitä kilometrejä kaikille osallistujille, nähdään kisoissa ja tuloslistoilla!

Haluatko mukaan Trail Tour Finland -osakisaan? Tervetuloa kisaamaan Aulangolle, ilmoittaudu mukaan verkkosivuiltamme

Trail Tour Finlandin yhteistyökumppaneina toimivat katalonialainen päähinevalmistaja Buff, yhdysvaltalainen juomaratkaisuihin (juoksuliivit, juomapullot jne) keskittyvä valmistaja CamelBak sekä brittiläinen urheilusukkavalmistaja Bridgedale.

BTTF2021-black-2048.png