Päätypojat - futista ja polkujuoksua

Päätypojat vasemmalta: Samu Saarela, Dan Ronimus, Alec Neihum, Tuomas Pöyry, Herman Tikkanen, Ville Lankinen, Matias Pöyry, Jesse Kumpulainen

Aulanko Tower Trailin maalialueella on näkynyt useina vuosina hieno sinivalkoinen fanilakana. Syksyn kisajärjestelyjä käynnistäessämme kävimme läpi edellisten vuosien kisakuvia, ja Päätypojat -jengi tuli vastaan useissa kuvissa. Nämähän ovat olleet mukana ihan ensimmäisestä Aulanko Tower Trailista lähtien! Nopea googletus kertoi, että kyseessä on pääkaupunkiseudulla pelaava futisjoukkue, jonka jäsenet ovat ilmeisen innostuneita myös polkujuoksusta. Mutta miten futis ja polkujuoksu ovat löytäneet toisensa?  

Tsekkailen vanhasta ilmosta yhden joukkueen jäsenen yhteystiedot, ja soitan perjantai-iltana Samu Saarelalle, joka vastaa mistäs muualta kuin futiskatsomosta.  Parhaita paikkoja lämpimänä perjantai-iltana.

Saarela kertoo, että Päätypojat pelaa jalkapalloa ja futsalia Helsingin piirin harrastedivarissa. Ringissä on viitisentoista aktiivia, joista kolmannes treenaa myös polkujuoksua. Alkuaan juoksu oli vain parin pelaajan harrastus, mutta pikkuhiljaa muitakin on saatu mukaan.

Mites lajit tukevat toisiaan?
 
- Kyllähän tämä totta kai peruskuntoa nostaa. Ja polkujuoksussa on kuitenkin vähän twistiä, tulee koordinaatiota ja liikettä, jota tarvitaan kentälläkin.

Entäs se voittaminen? Kun joukkue voittaa kentällä niin syntyykö poluilla sitten ns. jäsentenvälisiä? Vedättekö poluilla joukkuekavereita vastaan?

- No ei, vaan tässäkin mennään kyllä joukkueena. Kannustetaan ja ollaan iloisia siitä, jos kaveri saa tehtyä hienon juoksun ihan niin kuin kentälläkin.

No just näin ja sehän on hienosti Aulangon maalialueella näkynytkin. Tehän olette olleet meillä kisaamassa ihan ensimmäisestä Aulanko Tower Trailista lähtien, ihan mahtavaa!

- No siis me oltiin kaljalla joskus aikoinaan ja siinä sitten vaan päätettiin että ilmoittaudutaan mukaan. Nykyisinhän me ajatellaan Aulangosta jo vähän niin kuin meidän kotikisana. Se on Suomen kaunein reitti ja Kärmeskallion ylitys on upea, mut ne pitkospuut… Ne on vaikeita!

Haha, siinä juoksee äkkiä jalat tyhjiksi ennen lopun kivoja nousuja! Hieno homma, tähän loppuun vielä kysymys kisan jälkeisestä palauttelusta. Tietäjät tietää legendaariselta FutisForumilta fantasiideri-klassikon. Olisiko siitä joukkeen palautusjuomaksi?

- Sekoitussuhteet kohdilleen 4/7 niin eiköhän toimi!

Just näin, eteenpäin on menty!

Polkujuoksu sopii siis myös futaajille, joten naksuttelepa itsesi ilmoittatumaan -5 € alekoodilla ATTFUTIS