Aito hämäläinen kisafiilis!

Aulanko Tower Trail kiinnostaa myös katsojia. Parhaimmat paikat kannustamiseen on ehdottomasti näkötornilla ja sen rankoissa loppunousuissa. Kannustaminen hämäläisessä polkujuoksukisassa on kuitenkin tehtävä taiten, verkkaiseen perusluonteeseen kun ei istu kiireeseen kehottaminen. Ulkopaikkakuntalaisten neuvomista ei näet välttämättä hyvällä katsota, sen opimme jo edellisestä makkaraepisodista. Listasimmekin sopivia paikallisia tokaisuja puskistahuuteluun kisareitillä. Näitä käyttämällä “muualtatullutkin” sulautuu kisakatsomoon kuin oranssipaita Kerhon peliin!

Yrittäisit edes - Klassikko tilanteeseen kuin tilanteeseen

Tuus ny pois sieltä - Keskivaiheen teknisillä osuuksilla

Juoksetko sä vai meneekö meitillä täällä koko päivä? - Erityisesti lähtöalueella

Ketä se oli joka sun tonne ees ilmotti? - Suosittu varsinkin Lounais-Hämeessä

Meinaakko keritä tän kaikki? - Huollossa pulloja täyttäville

Tulikko itte vai toiko muut? - Näkötornilla

Perillä on kahvetta mutta kylmänä kun sinne kerkiät - loppunousuissa

Jos et jaksa niin Tapparassa tarvittais pakkia - Missä tahansa

Näkötornin lisäksi mainioita katselupaikkoja on esimerkiksi Kärmeskallion ylityksessä. Kaunis kansallismaisema avautuu silmien edessä, ja pienet yllämainittujen kaltaiset sutkautukset kohottavat juoksijoiden kisafiilistä entisestään. Loppunousussa huudetut jaksaa jaksaa -kannustimet kaikuvat monien juoksijoiden mielissä varmasti pitkään. Näillä aineksilla syntyy unohtumaton ja kannustava hämäläinen kisaelämys! Hämmästytä siis Hämeen alkuperäiskansaa uskomattomilla otteillasi, ja lunasta paikkasi lämminhenkisessä polkukisassa. Sehän hoituu kädenkäänteessä tästä

(kuva: Unsplash: Piotr Hamryzsczak)