Varjostaako tulvahuippu kisaviikonloppua?

Kevät saapuu Aulangollekin, ja lumet kisareitiltä ovat sulaneet kovaa vauhtia. Maa ylempänä näkötornilla on jo mukavan kuivaa, ja polut ovat siellä mainiossa kunnossa. Runsasluminen talvi Kanta-Hämeessä ei kuitenkaan päästä kisaosallistujia helpolla, kun paikoitellen kinoksissa on tarvottu poikkeuksellisen pitkään.

IMG_0815.jpg

- Kilpailunjohtaja Toni Seppälä, miltä reitillä vaikuttaa? Kevään BTTF-kisoihinhan kuuluvat olennaisesti nämä sää- ja lumitilannespekulaatiot. Millaisissa olosuhteissa Aulangolla yleensä kisapäivänä juostaan?

TS: No nythän on niin että tämä on täysin lottoa. Runsasluminen talvi todellakin näkyy Aulangon ympäristössä vielä pitkään, ja nyt jännitetään osuuko Aulangonjärven tulvahuippu kisaviikonlopulle.

- Niin, onko nyt riski että kisaviikonlopun olosuhteista muodostuu odotettua vaativampia?

TS: Viitsitkö vähän vilkaista ympärillesi! Me olemme keskellä herkkääkin herkempää suomalaista harjumaisemaa, jossa sääolosuhteet muuttuvat nopeammin kuin polkujuoksijan kenkävalinta Karhunkierroksella. Tässä voi käydä vielä miten tahansa. Leppoisa kevätsää vaihtuu tuuleksi ja tuiverrukseksi. Viikko sitten kisareitillä juostiin nastoilla!

- No mutta tuskin nyt sentään tulvaan tulee varautua? Ei kai järven vedenkorkeus nyt niin paljoa vaihtele?

TS: Kyllä se voi vaihdella! Tornin alapuolella reitin varrella on kylttikin muistuttamassa, kuinka korkealla vedenpinta on korkeimmillaan ollut! Siinä se lukee että Yoldiameren rantaviiva on aikoinaan mennyt nippanappa tornin alapuolella. Siitä kun vielä nousee niin näkötornista ei näy kuin huippu! Meille turvallisuus on kaikki kaikessa, eikä näiden asioiden kanssa ole leikkimistä.

Tässä vaiheessa Tower Trailin kilpailunjohtaja poistui paikalta haastattelusta silminnähden tuohtuneena. Seppälä kuitenkin palaa vielä ja tuhahtaa:

”laita siihen vielä että sukat kastuu varmasti! ”

Muu kilpailunjohto selittelee Seppälän linjauksia tarkalla kisasuunnittelulla, ja muistuttaa että viime vuonna juostiin mitä mainioimmissa olosuhteissa. Muu kilpailunjohto muistuttaa myös, että hintaporras vaihtuu vapun tienoilla eli 1.5. Sitä ennen kannattaa ilmoittautua mukaan. Kätevimmin sen käy tästä