Miten valita oikea lähtöryhmä?

Kisareitti kulkee Aulangon upean Graniittilinnan poikki!

Kisareitti kulkee Aulangon upean Graniittilinnan poikki!

Aulangon poluille mahtuu pääsääntöisesti hyvin. Pullonkauloja ja ruuhkia ei synny oikeastaan kuin yhteen kohtaan pian lähdön jälkeen. Graniittilinnalle laskeutuessa reitti kapenee, ja väliin mahtuu myös muutamat portaat. Ensimmäisenä vuotena tähän pääsi syntymään vähän jonoja.

Välttääksemme turhaa jonottelua, Aulanko Tower Trailissa on kolme lähtöryhmää. Ensimmäiseen lähtöryhmään ohjaamme luonnollisesti kärkijuoksijat, mutta miten muutoin valita oikea lähtöryhmä? Kilpailunjohtaja Toni Seppälä valottaa asiaa:

- Mikäli tavoittelee esimerkiksi 22 km matkalla 2:15 alitusta, pitäisi painella 6:05 vauhtia. Aulangon reitti on toki nopea, mutta mäkiä sieltä löytyy. Näillä tavoitteilla ykköslähtöryhmään. Jos tavoitteena on alittaa 2:45, pitäisi vauhtien olla n. 7:25. Jälleen kerran, nousut hidastavat varmasti jokaisen etenemistä. Oma starttipaikka voisi näin löytyä kakkoslähtöryhmästä. Jos tavoitteena on sitten nautiskella matkasta ja edetä omaa tahtia ilman sen kummempia hinkuja palkintosijoille, voisi kolmosryhmässä eteneminen tuntua mukavimmalta.

Kuulostaa loogiselta. Mites sitten 13 km juoksijat?

- Jos tavoitteena on 13 km pinkominen vaikkapa alle 1:20 niin ykköslähtöryhmään. Jos taas tavoitteet on paremminkin siellä 1:40 alittamisessa, niin kakkosryhmä voisi olla hyvä valinta. Ja aivan samoin kuin pidemmällä matkalla, jos ei ole hinkua kolistella kärkisijoja vaan tavoite on omassa etenemisessä ja kisafiiliksestä nauttimisesta, niin kolmonen on varsin hyvä lähtöryhmä tällaiseen kisaamiseeen.

Voiko lähtöryhmiä vielä vaihtaa?

Voi toki. Lähdöt porrastetaan viiden minuutin välein ja lähtöryhmät kuulutetaan selkeästi. Vaikka olisi ilmoittautuessa valinnut lähtöryhmän, voi vielä lähtöalueella siirtyä haluamaansa ryhmään. Eli jos tuntuu että nyt kulkee niin nopeampaan ryhmään vain ja päinvastoin!

Vaikuttaa selkeältä ja ilmoittautumisen yhteydessä tulleesta linkistä onnistuu myös omien tietojen ja lähtöryhmän muuttaminen. Jos et ole vielä ilmoittautunut kisaan, niin tästä onnistuu ja samasta linkistä käy myös oikealta tuntuvan lähtöryhmän valinta.